Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 4 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.000
ABV:
8.8 %
IBU:
26
EBC:
12
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 2.000
BEST Rūkytas salyklas 5.5 0.500
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 10.5 10 60
      10  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Simonaičio mielės 12.0 100

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Pelkinė vingiorykštė 10.0 g Salinimui 60 min.
Kiečiai 5.0 g Salinimui 60 min.
Šliaužiančioji tramažolė 5.0 g Salinimui 60 min.

Pastabos

Salinimas 1.5 val., 65-66C, santykiu 1:3.
Prieš tekinimą, temp. užkeliama iki 75C.
Žolelės užplikomos termose ir laikomos ~1 val. Atskirai 1 val. verdama apynių arbata.
Žolelių arbatos supilamos į nutekintą auštančią misą.
Ataušus, sudedamas geras šaukštas Simonaičio mielių, nežinia kiek pernaudotų.

Receptas sugalvotas ruošiant paskaitą-demonstraciją LT iGEM organizuotam renginiui "SynFolk: Rūgutis", vėliau patobulintas.

2024-10-26 Kauno sambaris
Best of Show - II-a vieta
Strong kategorija - II-a vieta
Spec. prizas už "Geriausią farmhousą pagal Dundulį"
Prisijungę aludariai