Receptas / iGEM_redux
Informacija
Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. rugsėjo 23 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. lapkričio 4 d.
Parametrai
OG:
1.067
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
8.8 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.39
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 2.000 | 80.0 | |
BEST Rūkytas salyklas | 5.5 | 0.500 | 20.0 | |
2.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Simonaičio mielės | 12.0 | 100 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Pelkinė vingiorykštė | 10.0 g | Salinimui | 60 min. | |
Kiečiai | 5.0 g | Salinimui | 60 min. | |
Šliaužiančioji tramažolė | 5.0 g | Salinimui | 60 min. |
Pastabos
Salinimas 1.5 val., 65-66C, santykiu 1:3.
Prieš tekinimą, temp. užkeliama iki 75C.
Žolelės užplikomos termose ir laikomos ~1 val. Atskirai 1 val. verdama apynių arbata.
Žolelių arbatos supilamos į nutekintą auštančią misą.
Ataušus, sudedamas geras šaukštas Simonaičio mielių, nežinia kiek pernaudotų.
Receptas sugalvotas ruošiant paskaitą-demonstraciją LT iGEM organizuotam renginiui "SynFolk: Rūgutis", vėliau patobulintas.
2024-10-26 Kauno sambaris
Best of Show - II-a vieta
Strong kategorija - II-a vieta
Spec. prizas už "Geriausią farmhousą pagal Dundulį"