Receptas / Vyšnia Dubbel
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. vasario 14 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
31
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
GRYNAS SKYSTAS SALYKLO EKSTRAKTAS – LENGVAS 1,5 KG | 9.2 | 1.500 | 31.9 | |
GRYNAS SKYSTAS SALYKLO EKSTRAKTAS – GINTARAS 1,5 KG | 25.2 | 1.500 | 31.9 | |
Dingemans Munich MD | 11.0 | 0.450 | 9.6 | |
Dingemans Pilsen MD | 3.0 | 0.450 | 9.6 | |
Bestmalz Caramel Aromatic | 41.0 | 0.450 | 9.6 | |
Candi sirupas DARK | 200.8 | 0.350 | 7.4 | |
4.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (UK) | 4.2 | 33 | 60 | |
33 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew S-33 | 12.0 | 70 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Vyšnios tyre | 350.0 g | - | 4 d. |
Pastabos
Virimo laikas: 60 minučių
Nurodymai: Atlikite mini košę (11,4 L) pradiniame puode, naudodami (18,9 L) nailono tinklelio filtro maišelį . Sumalkite grūdus ir įdėkite į tinklinį maišelį. Įkaitinkite (5,7 L) vandens iki (74 ° C) (santykis 4,2 L/kg) ir panardinkite grūdų maišą. Įsitikinkite, kad visi grūdai greitai sudrėkinti ir patikrinkite temperatūrą.
Grūdų ir vandens misos temperatūra dabar turėtų būti apie (66–68 ° C). Leiskite košei mirkti pusvalandį. Maišydami pakelkite, kad temperatūra pakiltų iki (68 ° C), ir leiskite košei sėdėti dar pusvalandį. Įpikite (7,6 L) vandens į (19L) virimo puodą ir pašildykite iki (74 ° C). Išimkite maišelį iš pirmojo puodo ir leiskite jam nutekėti minutę prieš perkeliant į kitą puodą. Sukite maišelį į puodą, kad vėl sudrėkintumėte grūdus ir leiskite jam sėdėti 5 minutes. Pakelkite grūdų maišą, nusausinkite ir išmeskite panaudotus grūdus.
Į antrąjį puodą įpilkite misos iš pirmojo puodo ir 1,5 kg skysto lengvo salyklo ekstrakto ir pradėkite virti. Palaukite, kol uzvirs100c, tada pridėkite apynius. Virinama 60 minučių. Įpilama 1,5 kg skysto gintaro salyklo ekstrakto ir tamsaus candi sirupo per paskutines 10 virimo minučių. Maišykite, kad išvengtumėte nudegimo. Atšaldykite misą ir praskieskite fermentatoriuje iki 20l . Mieles 2 pakeliai SAFALE S-33ir kruopščiai aeruokite. Įpilkite vyšnių sulčių koncentrato po trečios ketvirtosios fermentacijos dienos po to, kai aktyvumas sulėtėjo.https://www.brewersfriend.com/
Nurodymai: Atlikite mini košę (11,4 L) pradiniame puode, naudodami (18,9 L) nailono tinklelio filtro maišelį . Sumalkite grūdus ir įdėkite į tinklinį maišelį. Įkaitinkite (5,7 L) vandens iki (74 ° C) (santykis 4,2 L/kg) ir panardinkite grūdų maišą. Įsitikinkite, kad visi grūdai greitai sudrėkinti ir patikrinkite temperatūrą.
Grūdų ir vandens misos temperatūra dabar turėtų būti apie (66–68 ° C). Leiskite košei mirkti pusvalandį. Maišydami pakelkite, kad temperatūra pakiltų iki (68 ° C), ir leiskite košei sėdėti dar pusvalandį. Įpikite (7,6 L) vandens į (19L) virimo puodą ir pašildykite iki (74 ° C). Išimkite maišelį iš pirmojo puodo ir leiskite jam nutekėti minutę prieš perkeliant į kitą puodą. Sukite maišelį į puodą, kad vėl sudrėkintumėte grūdus ir leiskite jam sėdėti 5 minutes. Pakelkite grūdų maišą, nusausinkite ir išmeskite panaudotus grūdus.
Į antrąjį puodą įpilkite misos iš pirmojo puodo ir 1,5 kg skysto lengvo salyklo ekstrakto ir pradėkite virti. Palaukite, kol uzvirs100c, tada pridėkite apynius. Virinama 60 minučių. Įpilama 1,5 kg skysto gintaro salyklo ekstrakto ir tamsaus candi sirupo per paskutines 10 virimo minučių. Maišykite, kad išvengtumėte nudegimo. Atšaldykite misą ir praskieskite fermentatoriuje iki 20l . Mieles 2 pakeliai SAFALE S-33ir kruopščiai aeruokite. Įpilkite vyšnių sulčių koncentrato po trečios ketvirtosios fermentacijos dienos po to, kai aktyvumas sulėtėjo.https://www.brewersfriend.com/