Receptas / Guinness clone V1.0
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. kovo 16 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
40
|
|
EBC:
71
|
|
IBU/OG:
0.99
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Golden Promise Pale Ale salyklas | 5.0 | 2.400 | 60.8 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 1.100 | 27.8 | |
Skrudintas kviečių salyklas | 1050.8 | 0.450 | 11.4 | |
3.950 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding | 5.5 | 58 | 60 | |
58 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1084: Irish Ale | 12.0 | 73 |
Pastabos
Įkaitinkite 10 l vandens iki 72 °C ir įmaišykite salyklą bei miežių dribsnius.
Salinti 66 °C temperatūroje 60 minučių.
Į salyklą įmaišykite verdantį vandenį, kol temperatūra pasieks 168 °F (76 °C), ir palikite 5 minutes.
Recirkuliuokite, kol misa taps skaidri, tada pradėkite pilti misą į virdulį.
Pridėti 77 °C vandens iki 19 litrų.
Virkite misą 90 minučių, pridedant apynius, likus 60 minučių virimo.
Misą atvėsinkite ir perkelkite į fermentatorių. Aeruokite misą (pageidautina) ir pridėkite mieles.
Fermentuokite 22 °C temperatūroje. Kai fermentacija baigsis, perkelkite į antrinę. Buteliavimas po kelių dienų, kai alus nuskaidrės.