Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. lapkričio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. gruodžio 9 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.008
ABV:
5.3 %
IBU:
29
EBC:
19
IBU/OG:
0.60
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 256.0 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Naminių apynių miksas (6 rūšys) 5.0 47 60
      47  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale BE-256 (šlapios, naudotos) 60.0 84

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Mandarinų žievelės (nuo dviejų mandarinų) 10.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai