Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. kovo 11 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. balandžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.005
ABV:
6.6 %
IBU:
15
EBC:
33
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Caramel Dark salyklas 90.8 0.500
Gliukozė 0.0 0.300
Konditerinis cukrus (rudas) 503.2 0.300
Avižiniai dribsniai 4.0 0.250
      6.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.7 5 60
Summit 15.8 27 5
Hallertau Mittelfruh 3.5 10 0
Brewer's Gold (US) 8.8 20 0
Perle (US) 7.6 25 0
Citra 13.0 40 0
Hallertauer Hersbrucker 3.2 10 0
Cascade (US) 5.8 60 0
Citra 12.0 40 0
      237  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar New England 12.0 91

Pastabos

Vanduo - 30l - 2700
62 C - 15 min - 1800
67 C - 60 min - 1800
72 C - 10 min - 1800 (geriau 2000)
78 C - 5 min - 2000
2500

Virimas 60 min - 2200

23 + 7 = 30 l
OG - be cukraus ir gliukozės - 1.052
OG  - 1,055 - Hidrometro  
OG -  1,058 - Reflektometro 

FG- 1.005

P.S.
Kaip ir numato gamintojas mielių dauginimosi fazė tarp 24 - 36 val.
Dripsniai užpilti karštu vandeniu mirko apie 30min
nenaudotas šaldymo sūkurys
apyniai sudėti prie - 99 C

Apynių išvalymas, + 2020m, 2021m derliaus

dėl sauso apyniavimo 2 l nuosėdų - 26 l išpilstyta 

Cukrus buteliavimui - 135 g/ 5,2g/l 
Prisijungę aludariai