Receptas / #3 2022 Antrokas gerą girą gėrė
Informacija
Parametrai
OG:
1.056
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
165
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Konditerinis cukrus (rudas) | 504.4 | 0.250 | 100.0 | |
0.250 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Kepimo šlapios mielės nugraibytos nuo pirmoko | 100.0 | 72 | |
Kepimo šlapios mielės | 5.0 | 72 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Razinos | 10.0 g | Salinimui | 720 min. | |
Duona nuo pirmoko | 500.0 g | Pirminei fermentacijai | 720 min. | |
Duona - labiau apskrudinta | 100.0 g | Pirminei fermentacijai | 720 min. |
Pastabos
Vanduo - 2 l + 0,5l (ištirpinti karamelizuotam cukrui)
Likusi Duona nuo pirmoko - 500g
Likusios nugraibytos nuo pirmoko Mielės - papildomai naujų - 5g
Pridedama labiau apskrudinta Duona - 100 g
Cukrus karamelizuotas (rudas) - 100 g
Cukrus (rudas) nekaitintas - 150 g
Razinos - apie 20 vnt
Pastaba: kepinti duona labiau, nes mažiau kepinta tampa gogel mogel, kaip buvo su pirmoku
P.S. Paliekame puse paros, vėliau nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)
Pastabos-------------------
Pasiteisino:
a) labesnis duonos skrudinimas
b) karamelizuotas cukrus
Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių
Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės
Likusi Duona nuo pirmoko - 500g
Likusios nugraibytos nuo pirmoko Mielės - papildomai naujų - 5g
Pridedama labiau apskrudinta Duona - 100 g
Cukrus karamelizuotas (rudas) - 100 g
Cukrus (rudas) nekaitintas - 150 g
Razinos - apie 20 vnt
Pastaba: kepinti duona labiau, nes mažiau kepinta tampa gogel mogel, kaip buvo su pirmoku
P.S. Paliekame puse paros, vėliau nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)
Pastabos-------------------
Pasiteisino:
a) labesnis duonos skrudinimas
b) karamelizuotas cukrus
Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių
Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.0
(1 balsas)
7.0
Beveik pirmas kartas, pasiteisino labiau skrudinta duona