Informacija

Kiekis:
2 litras
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 18 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 20 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.016
ABV:
5.3 %
IBU:
0
EBC:
165
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Konditerinis cukrus (rudas) 504.4 0.250
      0.250

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kepimo šlapios mielės nugraibytos nuo pirmoko 100.0 72
Kepimo šlapios mielės 5.0 72

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Razinos 10.0 g Salinimui 720 min.
Duona nuo pirmoko 500.0 g Pirminei fermentacijai 720 min.
Duona - labiau apskrudinta 100.0 g Pirminei fermentacijai 720 min.

Pastabos

Vanduo - 2 l + 0,5l (ištirpinti karamelizuotam cukrui)
Likusi Duona nuo pirmoko - 500g
Likusios nugraibytos nuo pirmoko Mielės - papildomai naujų - 5g
Pridedama labiau apskrudinta Duona - 100 g
Cukrus karamelizuotas (rudas) - 100 g
Cukrus (rudas) nekaitintas - 150 g
Razinos - apie 20 vnt

Pastaba: kepinti duona labiau, nes mažiau kepinta tampa gogel mogel, kaip buvo su pirmoku
P.S. Paliekame puse paros, vėliau nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)


Pastabos-------------------
Pasiteisino:
a) labesnis duonos skrudinimas
b) karamelizuotas cukrus

Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių

Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės  

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai