Receptas / #2 2022 Geri vyrai geroj girioj gerą girą gėrė
Informacija
Parametrai
OG:
1.033
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
3.2 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
116
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Konditerinis cukrus (rudas) | 502.8 | 0.300 | 100.0 | |
0.300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Kepimo šlapios mielės | 35.0 | 72 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Duona | 500.0 g | - | - | |
Razinos | 30.0 g | - | - |
Pastabos
Vanduo - 4 l
Duona - 500g - Linkėjimai iš kaimo be cukraus
Cukrus (rudas) - 300 g
Razinos - apie 100 vnt
Mielės - 35 g
P.S. duona supjaustoma juostelėmis ir pakepiname orkaitėje iki parudavimo.
Užvirus vandeniui su ištirpusiu cukrumi ir apie 100 razinų, sudedama paskrudinta duoną.
Ištirpintos mielės supilame į atvėsusią "misą"
Paliekame parai, po paros nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)
Cukrus buteliavimui - 20 g (gavosi nesaldus)
Pastaba:
manau galima buvo nelaukti 24 val. fermentacijos
Pastabos-------------------
Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių
d) labiau skrudinti duoną, kad nesutrupėtu;
Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: galima dar pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės
Duona - 500g - Linkėjimai iš kaimo be cukraus
Cukrus (rudas) - 300 g
Razinos - apie 100 vnt
Mielės - 35 g
P.S. duona supjaustoma juostelėmis ir pakepiname orkaitėje iki parudavimo.
Užvirus vandeniui su ištirpusiu cukrumi ir apie 100 razinų, sudedama paskrudinta duoną.
Ištirpintos mielės supilame į atvėsusią "misą"
Paliekame parai, po paros nukošime ir buteliuosime pridėjus po porą dar razinų, butelius dėsime į šaldytuvą, po paros ragausime :)
Cukrus buteliavimui - 20 g (gavosi nesaldus)
Pastaba:
manau galima buvo nelaukti 24 val. fermentacijos
Pastabos-------------------
Ką galima padaryti geriau:
Pirma 12val mirkyti tik duoną- o vėliau tik viską nukošti ir maišyti su mielėmis, pridėti cukrų ir laikyti 24 val, nugraibant putas:
Kodėl verta daryti kitaip nes:
a) gaunasi, kad 1l vandens sugeria tik duona;
b) cukraus dėjimas bereikalingas;
c) daugiau nuosėdų nors ir persifiltruos per merlių
d) labiau skrudinti duoną, kad nesutrupėtu;
Minusas: ilgesnis 12val procesas :)
Papildomai: galima dar pabandyti prieš pilstant į butelius truputi atvėsinti, kad nusėstu mielės
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.0
(1 balsas)
7.0
Kaip pirmam bandymui tai visai ir nieko, yra kur tobulėti