Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 4 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.014
ABV:
5.7 %
IBU:
6
EBC:
14
IBU/OG:
0.10
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas Čekiškas 8.5 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 70 2
Cascade (US) 6.5 30 2
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 12.0 76

Pastabos

63 virimui, M76


7 valandos.

Virta 2022-02-12
Pilstyta 2022-03-04

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 74), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 20 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 3,5 BRIX
pH po virimo 6,1
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.

Startas su 17 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija 20 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 4,25 E
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g) +1,5 E Cascade



Komentarai

  • Paklydęs

    2022 m. Vasario 13 d.
    Net ir apatinės fermentacijos alaus užvadinimas Lageru veda link moteros iš gumos. Br-r-r.... :D
  • Petrambijus

    2022 m. Kovo 4 d.
    Išpilsčiau, ragavau, viskas ok, galima vadinti kaip nori - nebepagadinsi :D
  • Paklydęs

    2022 m. Kovo 6 d.
    O kaip antra dalis? :)
  • Petrambijus

    2022 m. Kovo 12 d.
    Antras su ekstraktu, jau išvirtas :)
  • Paklydęs

    2022 m. Kovo 12 d.
    Gerai, užskaitau. :)
Prisijungę aludariai