Receptas / #8 2021 Corona Kalėdinis Moliūgas
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
61 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. gruodžio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gruodžio 27 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.002
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.000 | 76.1 | |
CaraPils salyklas | 4.5 | 0.430 | 6.5 | |
TF Torrefied Wheat | 5.2 | 0.400 | 6.1 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 0.290 | 4.4 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.250 | 3.8 | |
Cukrus | 0.0 | 0.200 | 3.0 | |
6.570 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
SafAle BE-134 | 14.0 | 97 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Moliūgas | 830.0 g | Salinimui | 60 min. | |
Imbieras | 12.0 g | Virimui | 20 min. | |
Apelsinų žievelė (saldžioji) | 10.0 g | Virimui | 20 min. | |
Gvazdikėliai | 6.0 g | Virimui | 20 min. | |
Cinamonas | 5.0 g | Virimui | 20 min. |
Pastabos
Salinimas:
Vanduo - 23 l
60 C - 15 min
60 C - 15 min
67 C - 60 min
72 C - 10 min
78 C - 10 min
Virimas 60 min
17 +13 = 30 l
78 C - 10 min
Virimas 60 min
17 +13 = 30 l
OG - 1,050 - Hidrometro
OG - 1,051 - Reflektometro
FG- 1.02
Buteliavimas:
cukrus 6g/l
25 l / 150 g cukrus
---
Priedai
Moliūgas supjaustytas gabaliukais ~5cm.
Kepinamas orkaitėje 180 C ~ 45min, 15 min apibarstoma cukrumi 100g ir paskrudiname
Moliūgas supjaustytas gabaliukais ~5cm.
Kepinamas orkaitėje 180 C ~ 45min, 15 min apibarstoma cukrumi 100g ir paskrudiname
Po kepimo 1h. salinama