Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
51 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. spalio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. lapkričio 3 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.012
ABV:
7.0 %
IBU:
41
EBC:
82
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter salyklas 5.0 5.000
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (tamsus) 59.0 1.700
BEST Munich salyklas 15.5 1.000
Special B salyklas 292.6 0.500
BEST Chocolate salyklas 909.1 0.200
BEST Skrudinti miežiai 1313.0 0.200
      8.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.6 37 60
Nugget 12.6 45 1
      82  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Diamond (šlapios antros kartos) 12.0 82

Pastabos

Salinimas 65C - 90 min
78 C -  15 min

90 min verdam

fermentuojam 12 C temp.

Ir brėžiam nauja riba - 3 tona namie išvirto alaus. 

P.S. Efektyvumas turbūt kaip sporte - su metais mažėja..:)
Prisijungę aludariai