Receptas / Trečia tona/Baltija
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
51 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. spalio 5 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. lapkričio 3 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
41
|
|
EBC:
82
|
|
IBU/OG:
0.64
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter salyklas | 5.0 | 5.000 | 58.1 | |
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (tamsus) | 59.0 | 1.700 | 19.8 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 1.000 | 11.6 | |
Special B salyklas | 292.6 | 0.500 | 5.8 | |
BEST Chocolate salyklas | 909.1 | 0.200 | 2.3 | |
BEST Skrudinti miežiai | 1313.0 | 0.200 | 2.3 | |
8.600 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Diamond (šlapios antros kartos) | 12.0 | 82 |
Pastabos
Salinimas 65C - 90 min
78 C - 15 min
90 min verdam
fermentuojam 12 C temp.
Ir brėžiam nauja riba - 3 tona namie išvirto alaus.
78 C - 15 min
90 min verdam
fermentuojam 12 C temp.
Ir brėžiam nauja riba - 3 tona namie išvirto alaus.
P.S. Efektyvumas turbūt kaip sporte - su metais mažėja..:)