Receptas / Erstikio DU PENKTADIENIAI
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugpjūčio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugsėjo 1 d.
Parametrai
OG:
1.091
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
10.8 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
21
|
|
IBU/OG:
0.25
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 48.8 | |
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 48.8 | |
Karamelinis salyklas | 251.8 | 0.100 | 1.2 | |
Karamelinis salyklas | 251.8 | 0.100 | 1.2 | |
8.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) | 60.0 | 91 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)