Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. rugpjūčio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. rugsėjo 1 d.

Parametrai

OG:
1.091
FG:
1.008
ABV:
10.8 %
IBU:
23
EBC:
21
IBU/OG:
0.25
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 251.8 0.100
Karamelinis salyklas 251.8 0.100
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.9 25 60
Columbus 15.8 15 0
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) 60.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai