Receptas / Pienių midus
Informacija
Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. gegužės 14 d.
Parametrai
OG:
1.000
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
0.0 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
0
|
|
IBU/OG:
0
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M05 Mead | 12.0 | 98 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citrinos žievelė | 30.0 g | Virimui | 5 min. | |
Apelsinų žievelė (saldžioji) | 30.0 g | Virimui | 5 min. | |
Ąžuolo drožlės | 25.0 g | Antrinei fermentacijai | 1 mėn. |
Pastabos
Nuskinta apie 10L pienių žiedų.
Pienių žiedlapius atskirti nuo žalios dalies ir užpilti verdančiu vandeniu.
Nuskinti ir sutvarkyti pienių žiedlapius užtruko apie 5 valandas dviem žmoniem.
Užpilą laikyti 3 dienas, 2 kartus per diena pamaišant.
Užpilą nukošti.
Medų virti atskirai, į medų sudėti visus priedus, citrinas, apelsinus. Virti kiek negaila. 1 - 2 val.
Į užpilą supylti medaus nuovirą, užvirinti ir viską atvesinti iki +20C, sudėti mieles.
Pienių žiedlapius atskirti nuo žalios dalies ir užpilti verdančiu vandeniu.
Nuskinti ir sutvarkyti pienių žiedlapius užtruko apie 5 valandas dviem žmoniem.
Užpilą laikyti 3 dienas, 2 kartus per diena pamaišant.
Užpilą nukošti.
Medų virti atskirai, į medų sudėti visus priedus, citrinas, apelsinus. Virti kiek negaila. 1 - 2 val.
Į užpilą supylti medaus nuovirą, užvirinti ir viską atvesinti iki +20C, sudėti mieles.