Receptas / #1 2022 NEIPA - 16-oji
Informacija
Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. kovo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. kovo 7 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.500 | 77.9 | |
TF Torrefied Wheat | 5.2 | 0.500 | 7.1 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.300 | 4.2 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.250 | 3.5 | |
CaraBelge salyklas | 32.5 | 0.200 | 2.8 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.110 | 1.6 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.100 | 1.4 | |
CaraMunich salyklas | 121.6 | 0.100 | 1.4 | |
7.060 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar New England | 12.0 | 82 |
Pastabos
Vanduo - 30l - 2500
62 C - 15 min - 1700
62 C - 15 min - 1700
67 C - 60 min - 1700
72 C - 10 min - 1800
78 C - 5 min - 2000
2500
Virimas 60 min - 2000
23 + 7 = 30 l
OG - be cukraus ir gliukozės - 1.050
78 C - 5 min - 2000
2500
Virimas 60 min - 2000
23 + 7 = 30 l
OG - be cukraus ir gliukozės - 1.050
OG - 1,056 - Hidrometro
OG - 1,058 - Reflektometro
FG- 1.010
P.S.
Kaip ir numato gamintojas mielių dauginimosi fazė tarp 24 - 36 val.
Mielės pradėjo gyventi tik priartėjus 36 val., temp 21-22 C, 3 -3,5 cm putų - iki tol jokių mielių gyvenimo ženklų nesimatė, nors ir buvo naudotas starteris, Starteryje po 10 min pridėta keli cukraus sirupo lašai.
Dripsniai užpilti karštu vandeniu mirko apie 30min
pradžiai dėjau apynius per hot spider, vėliau atsisakiau - kimšosi, dėl didesnio kiekio apynių nuosėdos užkimšo šaldymo sūkurį - naudoti pirmas 5 min vėliau išjungti.
100g apyniai sudėti prie - 90 C
80 g apyniai - 4 dienos iki išpilstymo
20 g apyniai - perpilant į ištirpintą cukrų, kimšosi filtras (max naudoti tik 5g)
FG- 1.010
P.S.
Kaip ir numato gamintojas mielių dauginimosi fazė tarp 24 - 36 val.
Mielės pradėjo gyventi tik priartėjus 36 val., temp 21-22 C, 3 -3,5 cm putų - iki tol jokių mielių gyvenimo ženklų nesimatė, nors ir buvo naudotas starteris, Starteryje po 10 min pridėta keli cukraus sirupo lašai.
Dripsniai užpilti karštu vandeniu mirko apie 30min
pradžiai dėjau apynius per hot spider, vėliau atsisakiau - kimšosi, dėl didesnio kiekio apynių nuosėdos užkimšo šaldymo sūkurį - naudoti pirmas 5 min vėliau išjungti.
100g apyniai sudėti prie - 90 C
80 g apyniai - 4 dienos iki išpilstymo
20 g apyniai - perpilant į ištirpintą cukrų, kimšosi filtras (max naudoti tik 5g)