Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 29 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
IBU:
27
EBC:
8
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Simpsons - Finest Lager Malt 3.5 5.000
Miežiniai dribsniai 3.0 1.000
CaraPils salyklas 4.5 0.350
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.150
BEST Heidelberg salyklas 2.9 0.150
      6.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 4.0 25 65
Nelson Sauvin 12.5 19 30
Saaz (US) 3.8 30 0
      74  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Diamond 12.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Verdame dribsnius 5min. - atvėsus sumaišome su bendru salyklu

Salinimas:
66- 67.5 C - 90 min 
Vanduo - 1:3

Keliam iki 72 C - 25min

Tekinimas: 
78  C

Verdama 70 min

OG - 1.052 - Hidrometro  
OG - 1.055 - Reflektometro 

--
OF  - 1.009 - Hidrometro  


Pastaba:
Aromatui Saas (us) ir Nelson Sauvin spurgai apie 4-5m senumo,
todėl apynių afektyvumo tikiuosi mažesnio, naudoju didesnį kiekį.

---------------------------------------

Salyklas Lager Malt - labai baltymuotas

---------------------------------------

Ištekinta 28 l gauta ~22.5 l - (daug nuosedų)
OG - 1.055
papildyta 2.5 l vandens  mažinant OG 1.052

Buteliavimui
Cukrus  9.5g/l


Prisijungę aludariai