Receptas / #3 2021 Corona Raudonasis
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 29 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
6.3 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
39
|
|
IBU/OG:
0.65
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Red X salyklas | 30.0 | 5.000 | 83.2 | |
Cukrus | 0.0 | 0.300 | 5.0 | |
Special B salyklas | 354.5 | 0.250 | 4.2 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.250 | 4.2 | |
Gliukozė | 0.0 | 0.210 | 3.5 | |
6.010 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 16.1 | 20 | 60 | |
Cascade (US) | 6.2 | 20 | 20 | |
Hallertauer Hersbrucker | 3.2 | 20 | 0 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye | 11.0 | 82 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Prancūziško ąžuolo drožlės, vidutiniškai skrudintos | 10.0 g | Virimui | 60 min. | |
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Verdame dribsnius 15min. - atvėsus sumaišome su bendru salyklu
Salinimas:
60-61 C - 30min - Special B + Bazinis 1,5-2 kg (vėliau keliam iki 65 C)
65-67,7C - 90 min
vanduo - 1:3,5
Keliam temp iki 70
Tekinimas:
78C
Ištekinam 23 l
OG - 1.058 - Hidrometro
OG - 1.061 - Reflektometro
OF - 1.008 - Hidrometro
-------------------------------
(1.058 - 1.008) * 131.25 = 6.56 ABV
-------------------------------
Pastaba:
Red X salyklą malti stambiau
-------------------------------
Butaliavimui:
10 g cukraus litrui
Salinimas:
60-61 C - 30min - Special B + Bazinis 1,5-2 kg (vėliau keliam iki 65 C)
65-67,7C - 90 min
vanduo - 1:3,5
Keliam temp iki 70
Tekinimas:
78C
Ištekinam 23 l
OG - 1.058 - Hidrometro
OG - 1.061 - Reflektometro
OF - 1.008 - Hidrometro
-------------------------------
(1.058 - 1.008) * 131.25 = 6.56 ABV
-------------------------------
Pastaba:
Red X salyklą malti stambiau
-------------------------------
Butaliavimui:
10 g cukraus litrui
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.0
(1 balsas)
8.0
Pirmomis sav. buteliuose jautėsi saldumo kvapas kaip sausainių ar gliukozės,
Kartumos kaip ir ~38
Po mėn. buteliuose atsiskleidė prancūziško ąžuolo drožlės
Dar po pora sav. šis skonis nejaučiamas
Puta dėl geros korbonizacijos išlieka ilgai - šviesi,
Spalva link tamsaus raudonumo
ABV - nejaučiamas