Receptas / Kalėdinis 2
Informacija
Kiekis:
32 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 12 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
2
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.05
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas Čekiškas | 8.5 | 8.000 | 100.0 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 70 | 1 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 2 karta | 150.0 | 80 |
Pastabos
53 virimui, Kalėdinis 2
7 valandos.
Virta 2021-01-16
Pilstyta 2021-02-12
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 74), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
pH po virimo 6,24
pH 5,08 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E naudotos
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g)
Virta 2021-01-16
Pilstyta 2021-02-12
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 74), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
Pradinis OG 12,4 BRIX
Galutinis FG 2,5 BRIXpH po virimo 6,24
pH 5,08 po fermentacijos pilstant.
Startas su 16 C iškart dedant į 8 C aplinką, fermentacija 20 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E naudotos
Salyklas 6,72 E (0,84 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (70 g)