Receptas / #1 2021 Corona Midus
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
96 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. vasario 21 d.
Parametrai
OG:
1.000
|
|
FG:
1.000
|
|
ABV:
0.0 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
0
|
|
IBU/OG:
0
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M05 Mead - midaus mielės | 10.0 | 98 | |
Mangrove Jack's M05 Mead | 10.0 | 98 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Liepžiedžiai | 17.0 g | Virimui | 30 min. | |
Apelsinų žievelė | 5.0 g | Virimui | 20 min. | |
Raudonėlis | 5.0 g | Virimui | 20 min. | |
Čiobrelis | 3.0 g | Virimui | 25 min. | |
Kadagio uogos | 50.0 g | Pirminei fermentacijai | 20 min. | |
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos | 50.0 g | Antrinei fermentacijai | 30 min. | |
Amerikietiško ąžuolo drožlės, vidutiniškai skrudintos | 40.0 g | Antrinei fermentacijai | - |
Pastabos
50g/30min - Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos
40g po mėn. - Prancūziško ąžuolo drožlės, vid. skrudintos
Vandens ir medaus 5kg mišinys užvirinamas.
Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos.
Virinama, kol nustoja putoti.
Sudedami priedai ir pavirinama pusę valandos.
Pradedamas aušinimas, papildome vandeniu.
Ataušinama iki 25 °C temperatūros.
Drožles paliekama fermentuotis.
Kadagio uogas sudedamos po savaitės su kitais apyniais ir priedais
Hidrometro - 1051 OG
Reflektometro - 1053 OG
----
Priedai po savaitės:
Pridėta 0,20 kg medaus su pavirtais 20min apyniais (Simcoe, Hallertau Hersbrucker, Columbus ir čiobrelis su apelsinų žievelė)
----
Po mėn.:
Atskiriama midų nuo mielų, išimant kadagio uogas ir am. drožles.
Skonis sausas - saldumas nejaučiamas (mielės sufermentavo 100% - hidrometras neberodo cukraus, rodo mažiau nei 1 - alkoholio metuoklis vynui rodo 10 abv).
----
Papildymas po 1 perpylimo:
Pridemama 40g prancūziškas ąžuolo drožles, vid. skrudintos - dežinfekavau užpilant verdančiu vandeniu (spalva tamsi).
Po perpylimo 1-3 d. buvo dar juntamas silpnas fermentavimas.
----
Planuojama:
Po 2 sav. dar bus daromas perpylimas, išimant prancūziškas ąžuolo drožles ir laukiamas 2 nuskaidrėjimas apie 1 mėn ir perpylimas į butelius :)
40g po mėn. - Prancūziško ąžuolo drožlės, vid. skrudintos
Vandens ir medaus 5kg mišinys užvirinamas.
Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos.
Virinama, kol nustoja putoti.
Sudedami priedai ir pavirinama pusę valandos.
Pradedamas aušinimas, papildome vandeniu.
Ataušinama iki 25 °C temperatūros.
Drožles paliekama fermentuotis.
Kadagio uogas sudedamos po savaitės su kitais apyniais ir priedais
Hidrometro - 1051 OG
Reflektometro - 1053 OG
----
Priedai po savaitės:
Pridėta 0,20 kg medaus su pavirtais 20min apyniais (Simcoe, Hallertau Hersbrucker, Columbus ir čiobrelis su apelsinų žievelė)
----
Po mėn.:
Atskiriama midų nuo mielų, išimant kadagio uogas ir am. drožles.
Skonis sausas - saldumas nejaučiamas (mielės sufermentavo 100% - hidrometras neberodo cukraus, rodo mažiau nei 1 - alkoholio metuoklis vynui rodo 10 abv).
----
Papildymas po 1 perpylimo:
Pridemama 40g prancūziškas ąžuolo drožles, vid. skrudintos - dežinfekavau užpilant verdančiu vandeniu (spalva tamsi).
Po perpylimo 1-3 d. buvo dar juntamas silpnas fermentavimas.
----
Planuojama:
Po 2 sav. dar bus daromas perpylimas, išimant prancūziškas ąžuolo drožles ir laukiamas 2 nuskaidrėjimas apie 1 mėn ir perpylimas į butelius :)
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
10.0
(2 balsai)
10.0