Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 8 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.012
ABV:
6.4 %
IBU:
2
EBC:
12
IBU/OG:
0.04
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas Čekiškas 8.5 5.000
Bazinis salyklas 3.0 4.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 75 1
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 23.0 80

Pastabos

52 virimui, Kalėdinis lageras


8 valandos.

Virta 2020-12-21
Pilstyta 2021-01-08

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 30 min. Stipriai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG 3,2 BRIX
pH po virimo 6,16
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.

Startas su 16 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija 20 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius savaitei prie 22 C.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 8 E 23 g
Salyklas 6 E (0,66 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (75 g)



Prisijungę aludariai