Receptas / Kalėdinis lageras
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 8 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.4 %
|
|
IBU:
2
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.04
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas Čekiškas | 8.5 | 5.000 | 55.6 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 4.000 | 44.4 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 75 | 1 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager W34/70 | 23.0 | 80 |
Pastabos
52 virimui, Kalėdinis lageras
8 valandos.
Virta 2020-12-21
Pilstyta 2021-01-08
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 30 min. Stipriai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
pH po virimo 6,16
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 8 E 23 g
Salyklas 6 E (0,66 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (75 g)
Virta 2020-12-21
Pilstyta 2021-01-08
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 67 (pilta į 75), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 30 min. Stipriai, dangtis pusiau atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.
Pradinis OG 15 BRIX
Galutinis FG 3,2 BRIXpH po virimo 6,16
pH 4,73 po fermentacijos pilstant.
Startas su 16 C iškart dedant į 11 C aplinką, fermentacija 20 d. be judinimo.
Pilstoma į butelius savaitei prie 22 C. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 8 E 23 g
Salyklas 6 E (0,66 E - 1 kg)
Apyniai 1,2 E (75 g)