Receptas / SAISONAS 134
Informacija
Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugpjūčio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. lapkričio 11 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
8.0 %
|
|
IBU:
3
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.05
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 9.000 | 100.0 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 1 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis SafAle BE-134 | 12.0 | 94 |
Pastabos
51 virimui, SAISONAS BE-134
7 valandos.
Virta 2020-08-22
Pilstyta 2020-09-11
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 76), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.
pH po virimo 5,82
pH 4,61 po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)
Virta 2020-08-22
Pilstyta 2020-09-11
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 76), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.
Pradinis OG 16 BRIX
Galutinis FG 1 BRIXpH po virimo 5,82
pH 4,61 po fermentacijos pilstant.
Startas su 23 C iškart dedant į 25 C aplinką, fermentacija 14 d. 1 kartą pajudinant, gal ant 8 dienų.
Pilstoma į butelius savaitei prie 25C. Super geras alus, gerai putoja, ir skonis geras.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)