Informacija

Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugpjūčio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. lapkričio 11 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.004
ABV:
8.0 %
IBU:
3
EBC:
8
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 9.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 100 1
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis SafAle BE-134 12.0 94

Pastabos

51 virimui, SAISONAS BE-134


7 valandos.

Virta 2020-08-22
Pilstyta 2020-09-11

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 68 (pilta į 76), pabaiga su xx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.

Pradinis OG 16 BRIX
Galutinis FG 1 BRIX
pH po virimo 5,82
pH 4,61 po fermentacijos pilstant.

Startas su 23 C iškart dedant į 25 C aplinką, fermentacija 14 d. 1 kartą pajudinant, gal ant 8 dienų.
Pilstoma į butelius savaitei prie 25C.

Super geras alus, gerai putoja, ir skonis geras.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 3,2 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,5 E (200 g)




Prisijungę aludariai