Receptas / Kėits kėitis V
Informacija
Kiekis:
57 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 22 d.
Parametrai
OG:
1.038
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
MO Pale Ale | 6.0 | 7.300 | 91.3 | |
Cara Blond | 20.0 | 0.500 | 6.3 | |
Cara Gold | 120.6 | 0.200 | 2.5 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Dana | 11.6 | 17 | 80 | |
Pelynas (A. absinthium) | 1.0 | 12 | 15 | |
Kietis (A. vulgaris) | 1.0 | 60 | 5 | |
Peletrūnas (A. dracunculus) | 1.0 | 28 | 2 | |
Dirvoninis kietis (A. campestris) | 0.0 | 28 | 2 | |
Diemedis (A. abrotanum) | 1.0 | 28 | 0 | |
173 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 30.0 | 77 |
Pastabos
O štai Artemisia proporcijas dar reiks bandymų ir klaidų metodu atrasti, kad viena kitą pildytų, o ne naglai išsišoktų (2013 06 09).
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005
---------------------------------------------------------------------------
Seno recepto adaptacija :) Vanojimo konferencijai skiriama.
RO, 25/40, 6/4/2/2 druskos.
Analitė:
54.6 7.1 12.1 63.2 76.5
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=YFX0GX8
Salinimas 62C, fermentacija - 20C.
-------------------------------------------------------------------
2019 11 12 Papildoma adaptacija. Silpninam ir saldinam :)
Čiaupo, 20/50, druskos 5.5/0/2/5.5.
Salinimas:
15 min. 61C,
45 min. 72C.
Fermentacija 18C.
Va rodos daugmaž radau, kaip galėtų būt gerai, o ar bus, pažiūrėsim aluje (2013 07 24).
Salinam 62 temp. 80 min., tekinam 76 laipsniuos.
07 31 FG 1.005
---------------------------------------------------------------------------
Seno recepto adaptacija :) Vanojimo konferencijai skiriama.
RO, 25/40, 6/4/2/2 druskos.
Analitė:
54.6 7.1 12.1 63.2 76.5
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=YFX0GX8
Salinimas 62C, fermentacija - 20C.
-------------------------------------------------------------------
2019 11 12 Papildoma adaptacija. Silpninam ir saldinam :)
Čiaupo, 20/50, druskos 5.5/0/2/5.5.
Salinimas:
15 min. 61C,
45 min. 72C.
Fermentacija 18C.
elis
2019 m. Lapkričio 25 d.AntaKalnietis
2019 m. Lapkričio 26 d.Peckelis
2019 m. Lapkričio 28 d.<AntaKalnietis> Visiška tiesa, pelyno kartumas, kaip ir aitriosios paprikos aštrumas, neslopsta. Stiprėti nestiprėja, bet mažėjant kitoms komponentėms, pojūtis sako, kad stiprėja. Dėl pasilikimo burnoje. Jei taip mostelėjus - tai ilgas verksmas, ieškant, kuo nuplaut. Bet darant, kad akurat, lengvas karstelėjimas - ne bėda.
elis
2019 m. Lapkričio 28 d.