Receptas / #2 Sausa Citra
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 3 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. kovo 7 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
25
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsen Malt (Avangard) | 1.0 | 1.700 | 66.7 | |
Briess Pilsen DME | 3.0 | 0.550 | 21.6 | |
Caramel 20L (Briess) | 52.0 | 0.300 | 11.8 | |
2.550 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M54 Californian Lager | 12.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Whirlfloc Tabletės 1/4 | 0.3 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
"Salinsiu" grūdų maiše (muslin bag) / puode. Užkaitinsiu vandenį (~4 litrus) iki kokių +68 C ir įmerksiu salyklą maišiuke, tada puode taip laikysiu 60 min, bandysiu palaikyt +65-68C temperatūrą, kartais pakaitindamas puodą.
Verdu mažam kieky, te IBU nelabai tikras pagal AK skaičiuoklę. Bandau daryt didesnį nei norėtūsi.
Sausas apyniavimas. Vyks kokias 3-4 dienas.
Nerealiai daug drumzlių (angl. cold break). Įtariu dėl whirlfloc tabletės. Tikiuosi susigulės. Mielės užsikūrė per 24 val (jau burbuliavo), po 48 val ten fermentry te sūkuriai darėsi, tokio judėjimo nesu matęs ( https://streamable.com/6l9tc ).
Verdu mažam kieky, te IBU nelabai tikras pagal AK skaičiuoklę. Bandau daryt didesnį nei norėtūsi.
Sausas apyniavimas. Vyks kokias 3-4 dienas.
Nerealiai daug drumzlių (angl. cold break). Įtariu dėl whirlfloc tabletės. Tikiuosi susigulės. Mielės užsikūrė per 24 val (jau burbuliavo), po 48 val ten fermentry te sūkuriai darėsi, tokio judėjimo nesu matęs ( https://streamable.com/6l9tc ).