Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. vasario 3 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. kovo 7 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.012
ABV:
6.1 %
IBU:
25
EBC:
12
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen Malt (Avangard) 1.0 1.700
Briess Pilsen DME 3.0 0.550
Caramel 20L (Briess) 52.0 0.300
      2.550

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
El Dorado 15.0 8 60
Citra 13.3 14 0
      22  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M54 Californian Lager 12.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Whirlfloc Tabletės 1/4 0.3 g Virimui 10 min.

Pastabos

"Salinsiu" grūdų maiše (muslin bag) / puode. Užkaitinsiu vandenį (~4 litrus) iki kokių +68 C ir įmerksiu salyklą maišiuke, tada puode taip laikysiu 60 min, bandysiu palaikyt +65-68C temperatūrą, kartais pakaitindamas puodą.
Verdu mažam kieky, te IBU nelabai tikras pagal AK skaičiuoklę. Bandau daryt didesnį nei norėtūsi.
Sausas apyniavimas. Vyks kokias 3-4 dienas.
Nerealiai daug drumzlių (angl. cold break). Įtariu dėl whirlfloc tabletės. Tikiuosi susigulės. Mielės užsikūrė per 24 val (jau burbuliavo), po 48 val ten fermentry te sūkuriai darėsi, tokio judėjimo nesu matęs ( https://streamable.com/6l9tc ).

Prisijungę aludariai