Receptas / Mano deivė Žemyna
Informacija
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.2 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.36
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 2.500 | 50.0 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.500 | 50.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 5.0 | 6 | 60 | |
Saaz (CZ) | 4.0 | 5 | 60 | |
Cascade (US) | 5.8 | 6 | 30 | |
Saaz (CZ) | 4.0 | 5 | 30 | |
Huell Melon | 14.3 | 6 | 10 | |
Citra | 12.0 | 10 | 10 | |
38 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Weiss | 4.0 | 73 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Avietės | 1.5 kg | - | 15 min. |
Pastabos
Žemyna (Žemė, Žemelė, Žemynėlė, Žemynėlyna) – žemės, duodančios vaisius, ir viso, kas gyva, deivė, suteikianti žemei vaisingumą. Ji senos kilmės lietuvių ir prūsų Žemės deivė, garbinama labiau negu Žemėpatis, yra kilusi iš Dievų Motinos. Žemėpatis ir Žemynėlė drauge globojo laukus, žemės ūkio vaisius, visą augaliją, javus, gyvulius, sodybą, namus, jų gyventojus.