Receptas / cAPA elis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugsėjo 24 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. balandžio 25 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
28
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.49
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 5.500 | 85.3 | |
BEST „Caramel Aromatic“ salyklas | 50.0 | 0.350 | 5.4 | |
BEST „Caramel Malt dark II (Crystal Malt)“ salyklas | 162.2 | 0.200 | 3.1 | |
Karamelinis miežių salyklas „Weyermann Cara-amber“ | 60.0 | 0.200 | 3.1 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 0.200 | 3.1 | |
6.450 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 15.3 | 15 | 60 | |
Cascade (US) | 6.9 | 40 | 5 | |
Nelson Sauvin | 11.0 | 15 | 5 | |
Cascade (US) | 6.9 | 40 | 0 | |
Nelson Sauvin | 11.0 | 40 | 0 | |
150 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Airiška kerpena | 5.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
BREW MONK STEPS:
PRIPILAM 20 L VANDENS
Beriami salyklai
1. AUTO
- TEMP: 68
– POWER: 2500
– TIMER: 60
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 76
- TIMER: 45
ŠIO ŽINGSNIO METU, MAŽDAUG PO 15 MIN, IŠKELIAMAS SALYKLAS, PAMAŽU PILAMA 13 L 76˚ VANDENS.
3. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
4. AUTO: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
5. TIMER: 5 (HOP2)
SUDEDAMI APYNIAI
6. START
Norint kažką keisti darymo metu, spausti PAUSE. Norint tęsti – AUTO.
[Salinimas 68°C 60 minučių]
[Tekinimas 76°C]
Atšaldyti iki 19°C ir supilti mieles.
Po 9 dienų perpilti į sekantį fermenterį ir sudėti apynius.
Sekančias 9 dienas laikyti 20°C.
PRIPILAM 20 L VANDENS
Beriami salyklai
1. AUTO
- TEMP: 68
– POWER: 2500
– TIMER: 60
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 76
- TIMER: 45
ŠIO ŽINGSNIO METU, MAŽDAUG PO 15 MIN, IŠKELIAMAS SALYKLAS, PAMAŽU PILAMA 13 L 76˚ VANDENS.
3. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
4. AUTO: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
5. TIMER: 5 (HOP2)
SUDEDAMI APYNIAI
6. START
Norint kažką keisti darymo metu, spausti PAUSE. Norint tęsti – AUTO.
[Salinimas 68°C 60 minučių]
[Tekinimas 76°C]
Atšaldyti iki 19°C ir supilti mieles.
Po 9 dienų perpilti į sekantį fermenterį ir sudėti apynius.
Sekančias 9 dienas laikyti 20°C.