Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. rugsėjo 9 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. spalio 11 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.010
ABV:
7.0 %
IBU:
49
EBC:
15
IBU/OG:
0.77
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter salyklas 5.0 7.000
Crystal malt 130.4 0.300
      7.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fredos taurieji 1.5 480 60
Savaiminis Nr. 4 2.0 100 0
      580  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lietuviškos Simonaičio 240.0 84

Pastabos

Čiaupo, 18/30, 10 gr gipso, 3 gr druskos.
Salinimas 65C singlas.
Fermentacija 35C. Ne klaida. Tikrai artima kūno temperatūrai.

Komentarai

  • Peckelis

    2018 m. Rugsėjo 24 d.
    Nu tai gal senųjų tradicijų lietuviškas :) Tiesiog arčiausiai stilius iš to, ką turime sąraše, manau.
  • AntaKalnietis

    2018 m. Rugsėjo 25 d.
    O "šieniškumo" ne perebor šičia? 
  • Peckelis

    2018 m. Rugsėjo 25 d.
    Apie ką tu?
  • AntaKalnietis

    2018 m. Spalio 22 d.
    Apie tai, kad su dideliu naminių ir/ar laukinių apynių kiekiu aluje toks "šienelio" poskonis gaunasi. Kuris vieniems patinka ir labai, kitiems nelabai.
  • Peckelis

    2018 m. Spalio 24 d.
    "Šienelio" poskonis daugiau būna iš didesnio kiekio laukinukų, tiesa. Bet kažkaip suplakei į krūvą naminius ir laukinius. Kas tavo pasaulyje yra naminiai? Kieme auginti veisliniai apyniai netampa šienu vien todėl, kad augo Lietuvoje. O jei nelaiku skinti, belenkaip džiovinti, kažkaip laikyti, tai čia jau kaip ir nebe apynių bėda.
Prisijungę aludariai