Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. kovo 4 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.017
ABV:
6.8 %
IBU:
34
EBC:
93
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.500
Miežiniai dribsniai 2.0 1.200
Avižiniai dribsniai 2.0 1.200
Special B 400.3 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.500
CaraPils 5.0 0.250
Skrudinti miežiai 1000.8 0.200
laktozė 3.0 0.200
kakava 200.2 0.170
      9.720

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.0 100 40
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Komentarai

  • kamstelis

    2012 m. Gegužės 20 d.
    O pas ka galeciau daugiau pasiteirauti apie pati procesa? Nes is esmes del sio alaus ir pasiruoses pirktis viska ir bandyt :)
  • zaltys

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Na runce pakonsultuos mielai manau. Taip labai patinka stautai? Man pakartot nepavyko kolkas...
  • runce

    2012 m. Gegužės 21 d.
    pakonsultuosiu, juolab, kad gan daug ką pasakyt yra. vien iš šito recepto gero alaus nepadarysi greičiausiai. rašyk skypėn god--z
  • DV

    2012 m. Gegužės 21 d.
    O gal geriau konspekta i sicia? Zr ir daugiau norinciu pravirti atsiras...
  • runce

    2012 m. Gegužės 22 d.
    tai trumpai tada. vandens reikia kieto. salinti maždaug 2,3L/kg 65C 60min. daugiausia bėdų su kakava ir laktoze. aš dariau taip: sumaišiau kakavą ir laktozę mažam puode su vandeniu, išviriau iš jų kažką panašaus į šokoladą ir supyliau tai į fermenterį prieš fermentuojant. gal reiktų pilti po aktyvios fermentacijos, dabar galvoju.
Prisijungę aludariai