Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 12 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.105
FG:
1.026
ABV:
10.3 %
IBU:
24
EBC:
11
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.500
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
      16.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 3.0 140 60
Saaz (CZ) 3.0 80 15
Saaz (CZ) 4.0 80 5
      300  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 x karta 1000.0 75

Pastabos

Ca=21, Mg=5, Na=18, Cl=16, S04=21

68C - 90min
76C - 15min

Fermentacija 12C iki sg 1.020, tada restas 19C 2-4d.
Lageriavimas 1m -1C

Komentarai

  • Lrytas1

    2018 m. Gegužės 17 d.
    Aludarių taurė 2018 lagėriai I vieta.
  • Bitininkas

    2018 m. Gegužės 17 d.  
    Kiek laiko vyko virimas? 60min, 90min, 15min?  Lageriavimas -1C ar +1C? vandens tyrimo duomenys Ca=21, Mg=5, Na=18, Cl=16, S04=21? ar pilta į vandeni chemijos kad būtent tokie būtu duomenys?
  • Lrytas1

    2018 m. Gegužės 17 d.
    Virimas 90min, vandenį reikia ruošti, bet ne visi tinginiai tą daro :)
Prisijungę aludariai