Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
89 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.009
ABV:
5.2 %
IBU:
36
EBC:
6
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsen salyklas 4.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnang 3.3 80 60
Tettnang 3.3 45 30
      125  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 25.0 81

Pastabos

Prigalvojo: balandžio mėnuo, lagerai, matai. Ir taip gal lagerioką būtau daręs, tai dabar kaip ir privertė, padlos... :)
RO, 16/25, 3.4/3.1/1/2.2 druskos, 3 ml fosforo r. salinimui
Analitė:
38.9   8.5    9.6    40.7    77.7, litle bitter, ratio 1.9
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=N06P8VW

Salinimas:
53C - 15 min.,
61C - 75 min.,
77C - tekinam.
Fermentacija: misa šaldoma iki 12C, 8C pradžia.
Per keturias pirmąsias fermentacijos dienas "nuvalgyti" 3 Plato iki kažkur 9. Tada pakelta temperatūra iki 10,5C, per penkias dienas nukrito iki 2.5 Plato. Perkelta į 17C temperatūrą likučių suvalgymui ir fermantacijos pabaigai.
Pabaiga - 2.4 Plato. Saldokas, bet principe gerai.
Pilstymas. Va čia ir pokštai :)
Bus keturi skirtingi alūs (nu beveik skirtingi). Vienas taip, kaip yra. Antras - pridėta 25 ml beržo hidrolato - Sauna lager. Trečias - primingas atliktas akacijų medumi su trumais 6 ml/l. Pagrindimas: 1 x0.8 (sausų medžiagų %) x0.9 (numanomas fermentacijos laipsnis)x1.4 (medaus tankis) = 1.008). Ketvirtas - supiltas `Void.` 100 ml/l lagero ir padarytas Schwarzbier. Ragausim...
Prisijungę aludariai