Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 7 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.009
ABV:
6.9 %
IBU:
29
EBC:
8
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.660
BEST Vienna salyklas 9.0 0.470
Kviečiai 3.0 0.470
Medus 2.0 0.280
      5.880

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition 5.8 56 60
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP566 Saison II Ale 37.0 85

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Cubeba pipirai 11.0 g Pirminei fermentacijai 7 d.
Žemuogės 1.0 kg Antrinei fermentacijai 5 d.

Pastabos

Vanduo čiaupo, 15/22, 5/3 - gipso/CaCl, 2.3 ml salinimui.
50 - 10,
61 - 60,
72 - 10,
77 tekinam.

Komentarai

  • Maegnar

    2017 m. Birželio 11 d.
    Artūrai, ar turėsi mielių nuo pyrago pasidalinimui?
  • Peckelis

    2017 m. Birželio 12 d.
    Manau, kad taip. Žodis "manau" kaip saugiklis, jei kas su miela ne taip :)
  • Maegnar

    2017 m. Birželio 12 d.
    Super :) bandysiu kartoti rozmarinų/čiobrelių/šalavijų alų, šį kartą kaip Saisoną ir didinant žolelių kiekį :)
  • Gargalas

    2017 m. Spalio 5 d.
    Sveikas. WLP568 mielės tiktu? Ir beje kuriuo metu medus naudojasi?
  • Peckelis

    2017 m. Spalio 9 d.
    Mielės tikrai tiktų. Manau, kad aklame teste nedaugelis skirtumus rastų mielėse, o ne kituose parametruose, jei receptas tas pats. Medus naudojamas 15 min virimo pabaigoje. Mano atveju jis naudojamas kažkiek padidinti sausumo pojūtį poskonyje. Likęs aromatas - antrinis reikalas.
Prisijungę aludariai