Receptas / Rugštelie
Informacija
Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
90 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 13 d.
Parametrai
OG:
1.029
|
|
FG:
1.001
|
|
ABV:
3.8 %
|
|
IBU:
5
|
|
EBC:
5
|
|
IBU/OG:
0.16
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Kvietinis salyklas | 4.8 | 2.600 | 50.0 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.600 | 50.0 | |
5.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertauer Tradition | 4.3 | 70 | 60 | |
Perle | 7.3 | 3 | 60 | |
73 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Munkebo 003 (šlapios) | 250.0 | 75 | |
WLP630 Berliner Weisse Blend (starteris) | 70.0 | 98 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kiaulpienių žiedai | 300.0 g | Virimui | 3 min. |
Pastabos
Rūgštinsim misą.
RO, 20/38, po kažkiek druskų, bet nedaug.
Salinimas:
61C - 50 min.,
tirštosios dalies dekokcija,
keliam iki 72C - 20 min.,
77C - tekinam.
Atšaldom iki 37C, sureguliuojam pH iki 4.3, dedam kg salyklo ir bent parą, o jei reiks, ir ilgiau, laikome.
pH nukritus iki taip 3.3, jamam ir verdam.
RO, 20/38, po kažkiek druskų, bet nedaug.
Salinimas:
61C - 50 min.,
tirštosios dalies dekokcija,
keliam iki 72C - 20 min.,
77C - tekinam.
Atšaldom iki 37C, sureguliuojam pH iki 4.3, dedam kg salyklo ir bent parą, o jei reiks, ir ilgiau, laikome.
pH nukritus iki taip 3.3, jamam ir verdam.