Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
90 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. lapkričio 13 d.

Parametrai

OG:
1.029
FG:
1.001
ABV:
3.8 %
IBU:
5
EBC:
5
IBU/OG:
0.16
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.8 2.600
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.600
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Tradition 4.3 70 60
Perle 7.3 3 60
      73  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Munkebo 003 (šlapios) 250.0 75
WLP630 Berliner Weisse Blend (starteris) 70.0 98

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kiaulpienių žiedai 300.0 g Virimui 3 min.

Pastabos

Rūgštinsim misą.
RO, 20/38, po kažkiek druskų, bet nedaug.
Salinimas:
61C - 50 min.,
tirštosios dalies dekokcija,
keliam iki 72C - 20 min.,
77C - tekinam.
Atšaldom iki 37C, sureguliuojam pH iki 4.3, dedam kg salyklo ir bent parą, o jei reiks, ir ilgiau, laikome.
pH nukritus  iki taip 3.3, jamam ir verdam.
Prisijungę aludariai