Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
59 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. balandžio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 14 d.

Parametrai

OG:
1.090
FG:
1.004
ABV:
11.2 %
IBU:
31
EBC:
10
IBU/OG:
0.35
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas maltosa 3.0 4.150
Konditerinis cukrus (baltas) 0.0 0.200
      4.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 8 60
Apollo 19.0 13 2
      21  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 4 karta 300.0 95

Pastabos

15 virimui, Valstiečiai mėnulyje Tripelis. Atsisveikinimas su šauniosiomis tripelio mielėmis.
Virta 2017-05-01

Kartą agronomas ir profesorius blaiviai šventė partijos suvažiavime.
Atsibudo mėnulyje. Kaip tai nutiko niekas nežino, jiems ir patiems gėda papasakoti.
Kiti valstiečiai kalba, kad jie pasinaudojo pilotuojamu erdvėlaiviu apollo.
Tai čia toks va bandymas sumodeliuoti jų kelionę remiantis nerišliais liudijimais.
Beje nuo tada jie nebegeria ir kitiems nerekomenduoja bei draudžia.


Pradinis vandens kiekis 9 l (4,6 l)
Antroko tekinimas 8 l (8 l)
Salinta 69 Valanda laiko į 79.
Nuimti su 75, antrokui 75, laikyta 15 min.

Pradinis OG 15 prieš virimą, smarkiai virta be dangčio kad pakelti iki 19.


8g apollo apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 13 g apollo.

Pradinis OG xxxxxxx   (21.5 brix)
Galutinis FG xxxxxxx    (1 brix)

Startas su 20 C, Tripelio 4 kartos mielės, toliau fermentacija prie 20-23C, keturias savaites.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 2,5-3 gr/l savaitę, paskui brandinimas prie 10 C.
Praktiškai vynas gavosi :D

Mielės 0 E
Salyklas 4 E
Apyniai 1 E
Cukrus 0,2 E

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

10.0

(1 balsas)

Komentarai

  • AntaKalnietis

    2017 m. Gegužės 6 d.
    Iš kur Apollo apynius ir "Biržų krašto" salyklą begavai? Anais savasalus jau seniai nebeprekiauja...Senos atsargos?
  • Petrambijus

    2017 m. Gegužės 6 d.  
    Apollo iš themaltmiller.co.uk visą rinkinį įvairių ėmiau kad ilgam vis naujų būtų. O salyklas tai paprastas lietuviškas maltosa atrodo iš alutekso, pataisysiu nes nebuvo defaultu tokio sistemoj :)

    Apie receptą kalbant, kambary prie 22 fermentuojant dar tokio karšto fermenterio nebuvau čiupinėjęs, išskrido chebra į mėnulį su raketiniu kuru matomai :D:D
  • AntaKalnietis

    2017 m. Gegužės 6 d.
    Aa...Galvojau, kad tas "Biržų krašto" tai imtas iš tokio Romo Joniškėly. Anas ne itin pilsneriškas yra, jis bando kažką panašaus į Pale Ale daryti, bet jam tai ne itin gaunasi...Gaunasi toks keistokas pilsnerinis, kiek perkepintas. O Apollo tai Savasalus jau seniai beturėjo. Todėl ir įdomu pasidarė :)
Prisijungę aludariai