Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. sausio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 16 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
32
EBC:
103
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.000
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
Skrudinti miežiai 1152.7 0.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.340
Crystal malt 130.3 0.230
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 902.1 0.230
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 11.8 20 60
East Kent Golding 5.5 28 10
Styrian Goldings 5.3 7 2
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1084: Irish Ale 12.0 73

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kakava 230.0 g Virimui 5 min.
Mėta 14.0 g Antrinei fermentacijai -

Pastabos

Pagal Mint Chocolate Stout

60 Min mash at 152 F

I racked the stout ontop of the fresh spearmint in the secondary. Let it sit for about a week and a half.

This beer is very balanced and dry. A thick chocolate flavor is rounded by a slight bitterness from the cluster hops. The mint character waits until the finish of the beer when it comes through very cleanly and smoothly. This does not have an overwhelming mint character. This is a very subtle and balanced beer. Enjoy.






Prisijungę aludariai