Receptas / Mėnulio šešėlis III
Informacija
Kiekis:
33 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 22 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.23
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Čekiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 3.260 | 57.7 | |
Kviečiai | 3.0 | 1.950 | 34.5 | |
CaraPils | 5.0 | 0.310 | 5.5 | |
CaraMunich | 120.8 | 0.130 | 2.3 | |
5.650 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (DE) | 2.1 | 50 | 60 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WLP653 Brett Lambicus | 310.0 | 90 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Geltonžiedės sedulos (Cornus Mas) vaisiai | 8.0 kg | Antrinei fermentacijai | 3 mėn. |
Pastabos
RO, 3/2/2/3/14 - CaSO4/MgSO4/NaCl/CaCl2/CaCO3
5.64/0.19 salinimui/tekinimui
Analitė
113.0 5.9 19.7 66.5 63.3
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=ZPJQFHC
Turbid Mash - 23.5 ltr.
1. Salyklui su 6 ltr 57°C vanddens pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr vandens (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr vandens (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 4 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 7 ltr vandens (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C vandeniu (apie 18 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1.008). Turim gauti apie 35 ltr misos preboil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.
5.64/0.19 salinimui/tekinimui
Analitė
113.0 5.9 19.7 66.5 63.3
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=ZPJQFHC
Turbid Mash - 23.5 ltr.
1. Salyklui su 6 ltr 57°C vanddens pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr vandens (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr vandens (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 4 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 7 ltr vandens (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C vandeniu (apie 18 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1.008). Turim gauti apie 35 ltr misos preboil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.