Informacija

Kiekis:
33 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gruodžio 22 d.

Parametrai

OG:
1.040
FG:
1.004
ABV:
4.8 %
IBU:
9
EBC:
8
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Čekiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.260
Kviečiai 3.0 1.950
CaraPils 5.0 0.310
CaraMunich 120.8 0.130
      5.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (DE) 2.1 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP653 Brett Lambicus 310.0 90

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Geltonžiedės sedulos (Cornus Mas) vaisiai 8.0 kg Antrinei fermentacijai 3 mėn.

Pastabos

RO, 3/2/2/3/14 - CaSO4/MgSO4/NaCl/CaCl2/CaCO3
5.64/0.19 salinimui/tekinimui
Analitė
113.0   5.9    19.7    66.5     63.3
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=ZPJQFHC
Turbid Mash - 23.5 ltr.
1. Salyklui su 6 ltr 57°C vanddens pasiekti 45°C, 15 minučių.
2. Įpilti 2,5 ltr vandens (100°C), keliam iki 59°C, 10 minučių.
3. Nusunkiam:) 1 ltr skysčio, į puodą, keliam iki 88°C, ir laikom.
4. Įpilam 8 ltr vandens (86°C), keliam iki 66°C, 30 minučių.
5. Nupilam 4 ltr skysčio, supilam į puodą, šildom iki 88°C, laikom.
6. Įpilam 7 ltr vandens (90°C) keliam iki 72°C, 20 minučių.
7. Nutekinam apie 5 ltr (galim povaliai pradėti šildyti), bet papildom karštu krakmolinguoju, kad gauti apie 76°C, laikom 20 min.
8. Tekinam su 88°C vandeniu (apie 18 ltr), kol tankis yra mažiau nei 2°P (1.008). Turim gauti apie 35 ltr misos preboil.
7 ml fosforo r. salinimui, 4.4 ml - tekinimui, 2 g gipso ir 5 CaCl.
Prisijungę aludariai