Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. lapkričio 27 d.

Parametrai

OG:
1.073
FG:
1.020
ABV:
7.0 %
IBU:
22
EBC:
14
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 8.5 6.580
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.360
Avižiniai dribsniai 4.0 0.180
      7.120

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (DE) 8.5 15 60
Marynka 4.5 36 60
Fredos Taurieji 5.5 15 60
      66  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 89.0 73

Pastabos

Duonos valgytojų III

Nagi išnaudosma krosnį, iškepsma salyklo duonelę ir alučiaus padarysma. Bus gerai, labai labai gerai...
Salinam 1:1, kad tiršta tešla, tinkama kepalų formavimui, išeitų. Salimam valandą-pusantros. Formuojam kepalus, kepam dvi-tris-penkias valandas. Dedam tekinimui, užpilame karštu vandeniu, laukiam valandą, tekinam. Vėsinam, užduodam mieles. Tegul gyvena.
Eiga:
Ruginį salyklą ir dribsnius sudrėkiman nedideliu kiekiu (2.5 ltr 58C) vandens, pasiekiam 40C temperatūrą ir palaikome pusvalandį. Tada dedam visus salyklus ir supilam verdantį vandenį iki 11 litrų, salinam valandą. Formuojam kepalus, kepam. Iškeptus dedam į tekinimo talpą, užpilam 90C vandeniu, laikom valandą, tekinam. Viso reiks 52/53 litrų vandens. Salinimui 14, užpylimui 30, praplovimui 11/13 litrų.

2016 11 26 virimas
Vanduo čiaupo, virintas.
Salinam apie 1/3 dalį salyklo (2.2 kg), užpildami 2.2 litrų 88C vandens (santykis 1.0). Gaunam 63C temperatūros tiiirštą mentalą, salimam 40 min. Krečiam į skardą ir užkepame krosnyje (4valandas). Kitą salyklo dalį salinam aukštai atenuacijai (62C) ir keptąjį sudedam į tekinimą. Tekinam virintu apyniuotu vandeniu, šaldom, užduodam mielas. Viskas. Neverdam. Kam?
Druskos: 1.4/2.3/2.7- gipso/druskos/CaCl. 5.15 ml salinimui. Tekinimui - apsieis


Komentarai

  • elis

    2016 m. Lapkričio 25 d.
    Kažkur ruginis salyklas dingo?
  • Peckelis

    2016 m. Lapkričio 25 d.
    Pirminis aprašymas trečio varianto. Bus ir rytojaus virimo, bet be ruginio. Gal ir gaila kažkiek, bet kantrybė tekinti apie 10 valandų turi būt gelžbetoninė :).
  • elis

    2016 m. Lapkričio 25 d.
    Supratau.
    Tiesiogine prasme skysta duona :)
Prisijungę aludariai