Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Būktās Baltijas Porters
Aludaris:
Kiekis:
38.0 ltr
OG:
1.070
FG:
1.017
ABV:
6.9 %
Pirminė fermentacija:
2018-05-28
Antrinė fermentacija:
2018-06-12
Išpilstyta:
2018-07-27
Pastabos:
Salyklą padalinau į 2-i dalis.1 kg atskyriau ir supyliau po salinimo į antrajį tekinimo puodą.
1-a dalis(6,75 kg):
15 min 51 C ->62,5 pakėlimas užtruko 9 min;
20 min 62,5C->67,4C pakėlimas užtruko 13 min;
Transportavimas į tekinimo indą.
40 min 67 C ir pradedu tekinti užpilant 78 C vandenį.
2-a dalis(6,75 kg):
15 min 54 C ->68 pakėlimas užtruko 14 min;
42 min 68C->75C pakėlimas užtruko 10 min;
Transportavimas į tekinimo indą ir tekinau 78 C vandeniu.
Iš abiejų indų nutekinau apie 47 l misos ir viriau.
Nuvirė iki 38 l.

29 d ryte aktyvi fermentacija.Aplinkos t->13,5 C
3 birželio SG 1,02,burbuliavimas nurimo ,todėl pasiunčiau į diacetil rest.
6 birželio perkėliau šalčiau.Vienas fermenteris dar po biški burbuliuoja.
12 birželio abu fermenteriai į antrinę.
10 liepos vienas fermenteris į kegą.FG 1,017.Pajungiau angliarūkštę šaldytuve su 2 Bar trim dienom.27 liepos išpilsčiau į butelius.
5 rugpjūčio antras fermenteris į kegą FG 1,018, ABV 6,9(antrinėj išbuvo beveik 2 mėn).
Abu gavosi labai saldūs, mielių atenuacija - 77 %, kas nebūdinga šiom mielėm.Tikriausiai tai Stoutas. 

Vandens turėjau 90 l todėl dar ištekinau 26 l misos lengvam alui.
Kadangi turėjau vakumuotų savo Fredos derlingūjų ir tauriūjų apynių ir Belle sayson mielių gavosi toks hibridas"Fredos Belle baltik porter sayson"


Prisijungę aludariai