Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Pale ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
40.0 ltr
OG:
1.057
FG:
1.008
ABV:
6.4 %
Pirminė fermentacija:
2012-01-16
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2012-02-22
Pastabos:
BAJORŲ ŠVIESUSIS ELIS
40 l.
Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 12 kg.
Bendras SRM 4, EBC 10
Apyniai
Magnum kartieji 50 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 30 g. 15 min. virimo
IBU 35.52, santykis IBU/OG 0.62
Mielės : S04, naujos. Starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 30 l 80 C vandens, salintas 4 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 50 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 45 l misos. Tankis 14 %, OG 1057.
Pirma fermentacija 5d. FG 1008 , ABV 6,42 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje 2 sav.
40 l.
Salyklas:
Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 12 kg.
Bendras SRM 4, EBC 10
Apyniai
Magnum kartieji 50 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 30 g. 15 min. virimo
IBU 35.52, santykis IBU/OG 0.62
Mielės : S04, naujos. Starteris 30 min.
Eiga:
Sumaltas salyklas užpiltas 30 l 80 C vandens, salintas 4 val.
Tekinta du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiant po 30 min. Tekėjo gerai. Ištekinta apie 50 l misos. Po išvirimo ir ataušimo liko apie 45 l misos. Tankis 14 %, OG 1057.
Pirma fermentacija 5d. FG 1008 , ABV 6,42 %.
Antra fermentacija buteliuose 2d.
Brandintas rūsyje 2 sav.