Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
kvietinis paparastas, is sauso ekstrakto
Aludaris:
Kiekis:
12.0 ltr
OG:
1.047
FG:
1.013
ABV:
4.5 %
Pirminė fermentacija:
2014-06-30
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2014-07-21
Pastabos:
Birzelio 30

Rehidratuotos sausos mieles supiltos i fermenteri, alus padetas rusyje

Liepos 1

Praejus 12 valandu labai aktyvi fermetacija, storas kraeusen sluoksnis. Pernestas i saltesni kambary rusyje.

Liepos 9

Alus nusiramines, pernestas i kambari kad baigtu pilnai fermentuotis, jei ten kas liko fermentuotis

Liepos 11

Pradeda skaidreti, nunestas atgal i rusi kad alus praskaidretu ir mieles nusestu vesesneje temperaturoje.

Liepos 21

Alus kiek galejo nuskaidrejo, nors pavirsiuje plaukioja kazkokios neaiskios daleles. Jos labai maisesi pilstant is kibiro i butelius per piltuveli, pateko i butelius. Todel, vaikai, reikia naudoti sifona normaliomis salygomis.

Spalva gavosi gerokai tamsesne, taip daznai buna naudojant ekstrakta ir dar verdant visa valanda. Geriausia butu buve sudeti ekstrakta likus 15 minuciu, bet tingejau vargti, nes su sausu ekstraktu gana bjauru dirbti.

Skonyje jauciasi truputi per daug rugstumo, gal per daug rugstinancio salyklo, gal kokia zaraza isimete. Pamatysim po kiek laiko. Bet kuriuo atveju, rugstinancio salyklo galima arba visai atsisakyti arba deti 2-3 kartus maziau.

I litrini buteli ideta po du nubrauktus arbatinius saukstelius cukraus. Padeta siltai uzsigazuoti.

07/29/2014

Alus geriamas, bet fermentacijos temperatura buvo per auksta ir kvietinis skonis gavosi silpnokas. Be to, sauermalz padauginta, tai skonis siek tiek per rugstus. Zodziu, nors receptas paprastas, bet fermentacijos temperatura svarbi norint gauti teisinga rezultata
Prisijungę aludariai