Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Pirmasis elis#1
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
9.0 ltr
OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2013-08-06
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2013-08-15
Pastabos:
16:00 uzkaiciau 9l karsto vandens is krano
16:20 vanduo pasieki 70C ir supylem ekstrakta, pilant ekstrakta ugnies nemazint nes krenta temperatura
17:20 sudejau 12g Magnum apyniu, kita kart deti 10g
17:55 baigiau virti apinius jie vire 35-40min
18:55 sudejau 6g mieliu i 0.1l misos atvesintos iki 27C, (mieles deti i dubeneli geriau uzsiveda)
19:10 Mieles ismaisiau dubeneli ir palikau daugintis
20:10 Alu supyliau i fermentatoriu 11l 26C ir supyles mieles nunesiau i rusi kur 18C (laikymo t gera, bet reik sugalvoti kaip atvesint misa iki 18l)
Per nakti prasidejo aktyvi fermentacija kuri truko 2-3 paras, veliau fermentacija aprimo

Pamatavus su nauju hidrometru rode 3 tai neaisku ar 1.030 ar 1.003

Ispilscius gavos 9l alaus,( fermentatoriu atsitest is ryto kad poto nusistovetu siuksles)
Karbonizacijai dejau 60g cukraus

Po 10 dienu rusyje alus pasieke gera skoni ir karbonizacija, supilscius nedeti i saldytuva o nesti kur 16-20C brandintis
Prisijungę aludariai