Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Annúminas Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
20.5 ltr
OG:
1.046
FG:
1.006
ABV:
5.2 %
Pirminė fermentacija:
2024-05-10
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2024-05-28
Pastabos:
Marris Otter salyklas 4.0kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
Avižiniai dribsniai 0.5kg

Galaxy 5g 60min
Galaxy 95g whirpool
El Dorado 50g whirpool
Galaxy 100g sausas
El Dorado 50g sausas


Užpilta 10 litrų (+3g gipso) 58 laipsnių vandeniu, išmaišytas rodė apie 54+, po 11 minučių užpilta 5 litrais verdančio vandens, išmaišytas rodė 66+. Po pusvalandžio rodė apie 64, trumpam įjungta kaitlentė. Po valandos pakelta iki 78-79 laipsnių, perpilta į baltą fermenterį ir po kurio laiko pradėta tekinti. Iš pardžių dar užpyliau arbatinuką (~1,5 litro) + puodą (~6 litrus) 78-79 laipsnių vandens, apie 8-9 kartus nupilta / įpilta, tada nutekinta pirma dalis greitai. Vėliau pildyta arbatinuku, bet sunkiai tekėjo, tad pabandžiau vėl greitai viską nutekinti, ir pritekėjo apie 30 litrų. Tad vietoj planuotų 30 min pirmų apynių virimo, virta 60 min. Tiesa, nugaravo gan daug. Whirpool ties 60 laipsnių maišant iki 30 ir palikta pusvalandžiui. Atšaldyta iki 16-17 laipsnių, šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių (vidui, SS fermenteris). OG 1.046-1045.
Sausas įmestas trečiadienį ryte (virta šeštadienį) prie dar kažkiek aktyvaus veikimo, planuota supilti sekmadienį (4 dienos sausama), bet... Vėl... Tiesa, buvau jau beplaunąs butelius, bet atsiminiau, kad neturiu cukraus, tai ir taip nesigavo. Pirmadienį nupirkau cukraus, bet... Užsilaikė iki kito antradienio (8 paros vėliau nei planuota). Vonioj stovėdamas dar kelias dienas gan aktyviai veikė, prieš pilstant grąžinta į šaldytuvą 14 laipsnių. Pilstant kvepėjo nuostabiai, spalva puiki šviesi. Tikiuosi, bus puikus. FG nežinau, spėju, elektroninis neįsijungė, nes norėjo atsinaujinti. 20,5 litro, kažkiek prarasta dėl palaidų apynių. Stovėjo koliduriuoje, vasarą, nors su kondiške. Skonis pusė velnio, kvapo 0. 7-8/10.
Prisijungę aludariai