Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Bloody Snowbourn
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
22.5 ltr
OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.2 %
Pirminė fermentacija:
2021-11-19
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-12-09
Pastabos:
BEST Pale Ale 4,0kg
BEST Red X 0,6-0,7kg (iš akies nuo kg)
Avižiniai dribsniai 0,3-0,4kg (iš akies nuo kg)

Ekuanot 10g 5min
Ekuanot 10g flame out
Ekuanot 80g whirpool ties 75 laispnių
Ekuanot 100g sausas

Safale US-05

Įpilta į 15 litrų (+2-3g gipso) 70+ laipsnių vandenį, rodė apie 66 laipsnius. Už pusvalandžio rodė 64+, trumpam įjungta kaitlentė. Pritekinta apie 27 litrus + apie 2 litrus iš likučių. Ilgai neviriau, maždaug po 15 minučių po užvirimmo įmečiau šviežią supjaustytą mangą, dar po 12 minučių įmečiau pirmus 5 minučių apynius. Nepanašus į raudoną, be to, atrodo, mangas truputį pašviesino.
Į fermenterį apie 24 litrus + didelis puodukas iš likučių. Šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių, OG 1.044-1.045.
Po savaitės išimtas iš šaldytuvo ir perkelta į vonią, po dienos įmestas sausas, galvojau išpilstysiu po 2,5-3 parų, bet dar gan aktyviai burbuliavo (+pagirios), tad išpilsčiau dar po 9 dienų... :) FG 1.004-1.005, net 22,5 litrai + puodukas iš likučių.
Spalva vos vos tamsesnė, su Munich III ir tai raudonesnė gaunasi. :) Iš pradžių keistas toks, bet pastovėjęs visai neblogas gavosi. Kvapo nėra, mango rūgštumas vos vos jaučiasi (nors pilant į butelius jautėsi labai stipriai). 8/10, kartoti gal su daugiau Red'o. Ir gal dar daugiau apynių būtų gerai (kartumas ok) :))).
Prisijungę aludariai