Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Annúminas Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
21.5 ltr
OG:
1.045
FG:
1.010
ABV:
4.6 %
Pirminė fermentacija:
2021-04-24
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-05-10
Pastabos:
Marris Otter 1.5kg
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Pale Ale 2.5kg

Centennial 10g 60min
Galaxy 20g 5min
Galaxy 80g whirpool
Ella 50g Whirpool
Galaxy 100g sausam
Ella 50g sausam


Įpilta 15 litrų (+3g gipso), pašildyta iki maždaug iki 71 laipsnių ir užpilta, išmaišytas rodė apie 67 laipsnius. Po 20 minučių rodė apie 66, dar po 20 minučių rodė truputį virš 64, įjungiau kaitlentę trumpam. Iš viso po valandos pakelta iki maždaug 75 laipsnuų, palaukta 15 minučių ir pakelta iki 78 laipsnių. Perpilta ir tekinta 78 laipsnių vandeniu (2 puodai + 7-8 arbatinukai). Pritekinta apie 31 litrą, verdant (iš akies) nugaravo bent jau 5 litrai.
Apyniai įmesti prie 70 laipsnių, maišant, ties 50 laipsnių išjungtas šaldymas, palaukta 30 minučių ir įjungta vėl.  Į fermenterį ~25 litrus (+1 didysis puodukas iš nuosėdų), truputį per daug. Mielės nehidratuotos, šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių. OG 1.045 (pagal receptą 1.046 22 litrams).
Sunkiai užsikūrė (tik antradienį), bet kai užsikūrė, tekėjo pro visus galus, palikau kurį laiką dangtį neprispaustą. Po savaitės padidinta temperatūra iki 19, po dar dienos iki 20, po dar dienos iš vis išjungtas šaldytuvas. Sausas įpiltas penktadienį ryte tiesiai, be maišelio, nustatyta 14 laipsnių. Iš[ilstyta prmadienį vakare (3,5 paros sausam), 21,5 litrai (pusėje likučiai ir apynių nuosėdos). Kvepėjo skaniai, reikia tikėtis, nieko nepridirbau.
Labai kartus gavosi, kvepia nestipriai, spalva gera.
Prisijungę aludariai