Receptas / Vienos medus III
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 18 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 18 d.
Parametrai
OG:
1.095
|
|
FG:
1.019
|
|
ABV:
10.0 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.21
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 3.200 | 34.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 3.200 | 34.0 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.000 | 10.6 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 1.000 | 10.6 | |
Medus | 2.0 | 0.500 | 5.3 | |
Medus | 2.0 | 0.500 | 5.3 | |
9.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 13.9 | 20 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 7.7 | 20 | 5 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast | 11.0 | 80 |
Pastabos
Salinsiu ant aukštesnės ribos +74-70°C (buvo +72-68°C) tikintis nefermentuojamo saldumo.
kokias turėsiu???? Mielės bus turbinamos 2Ltr + 200g, 6h.
Medaus kiekis bus parenkamas pagal situaciją po trijų dienų fermentacijos, siekiant įvairuoti į 5.0%
Prime 180g/240ml
Medus bus pasterizuojamas 30min@(+85°C) ir bus pilamas į fermentacijos indą pasibaigus trečiai fermentacijos parai. Šioje versijoje medų kaitinsiu aukštesnėje temperatūroje (buvo +70°C), nes noriu šiek tiek daugiau karamelizacijos.
kokias turėsiu???? Mielės bus turbinamos 2Ltr + 200g, 6h.
Medaus kiekis bus parenkamas pagal situaciją po trijų dienų fermentacijos, siekiant įvairuoti į 5.0%
Prime 180g/240ml
Medus bus pasterizuojamas 30min@(+85°C) ir bus pilamas į fermentacijos indą pasibaigus trečiai fermentacijos parai. Šioje versijoje medų kaitinsiu aukštesnėje temperatūroje (buvo +70°C), nes noriu šiek tiek daugiau karamelizacijos.