Šiandien, tiesioginės transliacijos metu iš parodos Drinktec (vykstančios Miunchene), paskelbti Best Brew Challenge 2022 m. konkurso rezultatai. Šių metų konkurso tema - Diuseldorfo tradicinio alaus stilius Altbier. Kai … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Pirmasis buvo London Craft Beer Festival (LC) prieš kovidą. Tiesa sakant, per skubėjimą nusipirkau bilietą vietoj Great British Beer Festival (GB). Labai džiaugiuosi, kad atsirado pauzė po karant … Skaityti toliau →
Sveikinu visus apyngalvius su IPA diena! Ši diena nuo 2011 metų švenčiama pirmąjį rugpjūčio ketvirtadienį, šiemet tai rugpjūčio 4 d. Kitais metais ši diena bus švenčiama rugpjūčio 3 d. Šio įrašo pabaigoje rasite lent … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Šį kart apie tai, kaip NTAKD (Narkotikų, tabako, alkoholio kontrolės departamentas) nevykdo savo tiesioginių pareigų, kaip gina didžiuosius gamintojus. Sekite mane Youtube kanale. https://y … Skaityti toliau →
Norėdami pradėti daryti kombučią, pradžioje turite gauti kombučios grybą (angl. SCOBY). Grybą galima gauti iš kitų kombučios entuziastų arba užsiauginti iš parduotuvėse parduodamos nepasterizuotos kombučios gėrimo. Ko … Skaityti toliau →
Šeštadienį, birželio 4 d. Vilniuje įvyko baigiamieji namų aludarių konkurso „Aludarių taurė 2022“ renginiai. Šiemet 34 dalyviai pateikė 144 alus, kuriuos vertino 30 teisėjų. Geriausiu konkurso alumi pripažintas Piwo Gro … Skaityti toliau →
Vokietijos salyklo gamintojų Bestmalz kasmet organizuojamo namų aludarių konkurso Best Brew Challenge virimo diena - jau rytoj! Šio konkurso metu aludariai vienu metu visame pasaulyje užmaišo alų, padarytą kūrinį prista … Skaityti toliau →
IX-ojo festivalio „Žmogšala“ metu, tradiciškai vyko namų aludarių konkursas. Įdomu tai, kad pirmajame laimėtojų trejetuke - trys IPA stiliaus alūs, o iš viso - 4 alūs. O kaip čia taip: 4 alūs trejetuke? Taip susiklostė, … Skaityti toliau →
Šiemet po pernykštės virtualizacijos į įprastą formatą sugrįžta žiemos alaus festivalis Žmogšala-9. Jis, kaip ir užpernai, vyks klube „Kablys“ (Kauno g. 5, Vilnius) vasario 19 d., šeštadienį. Pradžia - 12:00. Kartu su fe … Skaityti toliau →
Kai jau išsiaiškinome, kaip apskaičiuoti užgazavimo cukraus kiekį, kaip jį pamatuoti, susipažinome su cukraus rūšimis, pasigilinkime šiek tiek į patį alaus užsigazavimo procesą. Gazuojant alų atliekame tris pagrindinius … Skaityti toliau →
Antrą kartą vykstantis žiemos namų aludarių konkursas „Baltijos puta“ kviečia aludarius registruotis. Konkursui galima pateikti stout ir porter stiliaus alų. Daugiau informacijos, registracijos formą ir taisykles rasit … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Alkoholį reikia leisti vartoti nuo 12 metų? Nuo 16? Nuo 25? Tai yra tik skaičiai ir jei ties pirmuoju skaičiumi kažkas stipriai susiraukė - jūs su dauguma. Jei susiraukėte ties antruoju - jums ne … Skaityti toliau →
Yra toks namų aludarių konkursas, kurio pavadinimas trumpinamas kaip ir vienos garsios žiniasklaidos priemonės - BBC. Konkursas vadinasi Best Brew Challenge, o jį organizuoja Vokietijos salyklo gamintojai Bestmalz. Įdomu … Skaityti toliau →
Su šia nuoroda galite užsisakyti savo pirmąją dėžutę su nuolaida: https://www.estoniancraftbeerclub.ee/… Ragaujama: AleHop by Käbliku Pruulikoda Witty Nelson by Vaat Catch Up! by Anderson’s Craft Beer Pride A … Skaityti toliau →
#Barasbalkone persikelia į #Barassvetaineje bei ragauja Klausučių daryklos produkciją. Kviečiame ir jus palaikyti #supportyourlocalbrewery Ragaujama: Miežėta Gira by Klausučių Bravoras Jurgenborg by Klausučių … Skaityti toliau →
#Barasbalkone persikelė į #Barassvetainėje ir ragauja naują Švyturio Vintage 2020 seriją. Pirmą kartą nuomonės labai išsiskyrė apie alų. Taip pakalbam apie Kalėdas ir kuris alus, kuriai Kalėdų dienai tikt? … Skaityti toliau →
#Barasbalkone persikelęs į #barassvetaineje tęsia pirmojo karantino tradiciją #supportyourlocalbrewery ir ragauja Pilalaukio daryklos alų. Ragaujama: Pilsudskis (Pilsner) Bavaras (Hefeweizen) Galvė (Lithuanian ale) … Skaityti toliau →
Pristatome ilgai lauktą Brewmonk puodo išpakavimą ir teorinį alaus virimą. Rekomenduojame taip pat sekti Gedimino-GiN puslapį „Apie alų”: http://www.apiealu.lt The post #Barasbalkone ir Gediminas-GiN pristato … Skaityti toliau →
Mielės svarbiausia, nes be mielių nėra alaus. Taigi, kas yra šis mažytis organizmas, kuris suteikia mums troškulį malšinančius gėrimus? Ir kurias iš jų geriausia naudoti? … Skaityti toliau →