Receptas / RAUDONASIS KREMINIS LAGERIS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. gegužės 24 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. rugsėjo 24 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) | 15.0 | 3.238 | 85.0 | |
BEST „Caramel Wheat“ salyklas | 80.9 | 0.340 | 8.9 | |
CaraPils salyklas | 4.5 | 0.230 | 6.0 | |
3.808 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 5.7 | 22 | 45 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 10 | 15 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 10 | 1 | |
42 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Skystos Omega Mexican lager mieles | 143.0 | 75 |
Pastabos
PROCEDŪROS
Atlikite mini košę su 15l. vandens ir grūdų
Statykite 67C temperatūroje 30 minučių
Pridėti ekstraktą
Užvirinkite
Suberkite apynius ir toliau virkite
Įpilkite likusių apynių ir airių samanų, kaip nurodyta
Nuimkite nuo ugnies
Atvėsinkite iki 10C.
Perkelkite į pirminį fermentatorių
Užpildykite šaltu vandeniu iki norimo lygio
Deguonies ir Mielių starteris 3L.
Pirminė fermentacija : 7dienų 10C.temperatūroj
7d. 13C temperatūra.
Fermentacijos pastabos : butelio būklė arba priverstinis karbonatas
Originali gravitacija : 1,052
Galutinė gravitacija : 1,013
Alkoholis pagal svorį : 4%
Alkoholis pagal tūrį : 5 %
IBU : 17
Spalva : 8-10