kategorijoje: Alus Kiekvieną dieną JAV atsiranda trys naujos alaus daryklos, o iš viso jų yra daugiau nei 5200. Tokios alaus kultūros labiausiai yra pavergtas „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Vieni įsikūrė pamatę augančią savo alaus paklausą, kiti – iki šiol neturi savo bravoro, bet jau sulaukia aukščiausių įvertinimų. Vieni pirmenybę teikia alaus brandinimo laikui, kiti … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Atsiradęs kaip priešprieša įprastam alaus skoniui, craft alus visame pasaulyje sukėlė revoliuciją, teigiama pranešime spaudai. Pradėtas gaminti netikėčiausiose vietose šis gėrimas užk … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Alaus kultūrai visame pasaulyje išgyvenant tikrą pakilimą, gruodžio 1–2 dienomis menų fabrike „Loftas“ sostinėje vyks didžiausias Lietuvoje „craft“ alaus festivalis, kuriame dalyv … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Apibūdinam Cream Ale ir pabandykite patys sau atspėti ką primena: švarus, skaidrus, gerai išsifermentavęs, lengvai geriamas, gaivinantis, stiprokai karbonizuotas. Neišsiskiriantis per daug s … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Vakar lankiausi bare, kuris pakankamai žinomas tarp alaus geekų. Nespėkite ką ten daro, nes parašysiu pats: 1. Putas kabina šaukštu. Jei iki galo tiksliam būti, tai ne šaukštu, bet scrap … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Visada sakau apie bravorus - mažas nereiškia kokybės. Gali būti labai gerai, gali būti labai blogai. Kai kada nutinka istorijos, kuriomis norisi pasidalinti. Nuėjom vieną vakarą į barą … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Koks alus geriausiai dera su kepta duona? Šis klausimas nuskamba beveik kiekvienoje „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio rengiamoje alaus degustacijoje. Nors pats alaus ekspertas li … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Alų Lietuvoje ragauja daugelis, bet tik keli žmonės šio gėrimo ragavimu bei derinimu su maistu užsiima profesionaliai. Tokiems žmonėms atsiveria ištisas alaus skonių pasaulis. Krienai, ra … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Kas galėjo pagalvoti, kadgeriausias alaus festivalis įvyks vieną birželio dieną Kaune? Mažas festivalis „Craft Beer Day“, bet pilnas nuotaikos, jausmų ir alaus. Pilnas alaus, kur nė vie … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Daug kalbama apie gėrimų ir maisto derinimą.Nors daugeliui vynas ir sūris atrodo natūrali pora, alus ir maistas - vis dar mistika. Ką jau kalbėti apie alaus ir deserto derinimą. Keletas man … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Elis kilęs iš Valonijos (prancūziškai kalbančios Belgijos dalies) buvo skirtas vartojimui aktyviausiu ūkininkavimo laikotarpiu. Įprastai buvęs lengvas, kad lauko darbininkai atsigaivintų, … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Kai kurie žmonės galvoja, kad Brown Ale negali būti įdomus alus, nes jo pavadinimas nuobodus - Rudasis Elis. Gamtoje taip pat yra daug dalykų, kur ruda spalva nereiškia nieko gražaus. Neapsi … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Ne pirma, ne antra ir ko gero ne paskutinė Špunka. Interjeras Kai pirmą kartą ten apsilankiau, nežinojau ką sakyti. Viskas padaryta žiauriai pigiai ir vietomis perlenkta lazda (pvz. agro … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Mėsos kukulių vieta žada mėsos kukulius ir alaus. Naujas vietas reikia pasistengti aplankyti ir išbandyti. Interjeras Daug daug rankinių mėsos malimo mašinėlių: nuo logo iki alaus kra … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Šiaurės miestelyje vietoj boulingo atsidaręs „Cuba studija“ turi mus perkelti į Kubą! Turi ar perkelia? Apie viską detaliau. Interjeras Reiktų pradėti nuo to, kad baras įsikūręs … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Ar tai baras, ar parduotuvėlė, ar kavinė? Interjeras Interjeras toks švarus ir tvarkingas, kad žmonės nepagalvoja apie barą. „Aš galvojau, kad tai kavinė“ - kalba jie. Blogai? Tikr … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Ko laukti iš Monstro? Interjeras Pavadinimas sako, kad viduje bus kažkas baisaus. Kartai taip ir nutinka. Iš tiesų pats baras laaaabai mažas, todėl sunku sugalvoti kaip su tokiu plotu gal … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus TGIF, 7F yra noras pasidžiaugti vakaru po darbo dienos žinant, kad visas savaitgalis prieš akis. Buvo „Šauni vietelė“, tapo „7 Fridays“. Interjeras Jei įeitiiš gatvės pusės,atr … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus » Lietuviškas Citata: „Gan stiprų deginto salyklo skonį lydi juodojo šokolado, kakavos, stiprios kavos poskoniai, bei lengvos vaisinių esterių ir džiovintų slyvų natos. Alkoholio stipru … Skaityti toliau →